Infra fűtés tapasztalatok röviden

Az infrafűtés tapasztalatok szerint, az Infrafűtés egészséges és olcsó fűtés. Az infra fűtés kiépítése nagyságrendekkel kedvezőbb mint a hagyományos fűtés kiépítése. Gyakorlatilag láthatatlan, nincsenek fűtőtestek, kazán, fűtéscsövek a falon. Tiszta a lakás, nincs keringő por, a hatásfoka pedig magasabb, mint más fűtési megoldásoknak, hisz nem közvetítő közegek (levegő, radiátor) segítségével melegít, hanem közvetlenül a szobában lévő tárgyakat, személyeket. Pontosan úgy, ahogy a napfény teszi ezt. Egy modern, kényelmes megoldás. Ráadásul az élettani hatásai a fűtési megoldások közül a legkedvezőbbek.

 

Infrafűtés
Infrafűtés a szobában

 

Hallgasd meg Oroszlány Istvánné (Budapest) Infrafűtés tapasztalatait, véleményét:

“Kíváncsi voltam, hogy ezzel, hogy áramot veszünk igénybe, mennyire fog megugrani a villanyszámlánk. Az az igazság, hogy egyáltalán nem nőtt a villanyszámlánk.”

 

Infrafűtés működése

Az infra fűtés többféle módon is kialakítható. Padlófűtés, falfűtés, mennyezet fűtés, vagy kiegészítő fűtésként egyaránt. Ennek köszönhetően nagyon sokrétű a felhasználási területe. Az infra sugárzást William Herschel fedezte fel még 1799-ben. A napfény fizikai tanulmányozása közben véletlenül tette meg felfedezését. Azt feltételezte ugyanis, hogy a hőt, amit érzékelünk a napfény hordozza. Vagyis csak ott és csak akkor tapasztalható hő, ahol fény is van. A kísérletezése arról szólt, hogy meg akarta tudni, hogy a napfényt felbontva melyik szín összetevő az, amelyik nagyobb hőt közvetít, továbbít a Naptól a Földre, mint a többi. Egyesével megmérte az egyes szín tartományokat, melyekre a napfényt bontotta fel. Meglepve tapasztalta, hogy a hőmérséklet egyenletesen emelkedett ahogy a lila színtől a vörös felé haladt. Kíváncsiságától vezérelve a vörös alatti sötét tartományban is elvégezte a hőmérséklet mérést, bár azt feltételezte, hogy ott lesz a leghidegebb, hiszen ott nincs fény. Meglepetésére itt mérte a legmelegebbet. Eredeti feltételezése tehát, hogy a hőt a látható fény sugarai továbbítják, tévesnek bizonyult, nem volt igaz. A valódi hőközvetítő az a vörös alatti tartományban található. Így az infravörös nevet adta nekik. Az infra jelentése latinul : alatt. Így az infravörös szó jelentése vörös alatt.

 

napfeny_alkotoelemei_infra_futes
Napfény alkotó elemei

 

Az infrafűtés ezt az infravörös sugárzást állítja elő és használja hő készítésre. Vagyis egy az egyben ugyanaz a módszer, ahogy a Nap eléri, hogy az általa kibocsátott napfény infravörös összetevői felmelegítsék a Földet. Nem a levegőt, hanem a Földet. Infrafűtés használata esetén pont ugyanez megy végbe az otthonodban is. Nem a levegő kerül közvetlenül felmelegítésre, hanem a tested, a falak, a bútorok, és a szoba tárgyai. Majd ezekről az infravörös sugárzás visszaverődik. Így a hatékonysága kiemelkedő. A hőérzet pedig lényegesen jobb, mint olyan fűtési megoldások esetén ahol a levegőt kell jól felmelegíteni annak érdekében, hogy te is meleg tapasztalj.

Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon, sőt, a vakolatot is felmelegíti, így hő függöny alakul ki. Ezzel csökken a hő veszteség a helyiségben. Így jelentős energia-megtakarítás érhető el a hagyományos fűtéssel szemben. Nincsenek hideg falak, hideg padló, vagy jéghideg ablakok.

 

infra_futes_osszehasonlitas-min
Infra fűtés, hagyományos fűtés összehasonlítása.

 

Nézd meg Marsi Laura (Budapest) videóját, amiben elmondja infrafűtés tapasztalatait, infrafűtés véleményét. 

“Elértük azt, hogy mindenhol egyenletesen meleg van a lakásban. Ezt más fűtési megoldás nem biztosítaná számunkra!”

 

Kérdésed van? Kérdezz bátran! Írd meg mire lenne szükséged!

 

Milyen infrafűtés tapasztalatokra számíthatsz az infrafűtés használatával?

 • Az infrafűtés egyszerű fűtési módszer, biztonságos és takarékos. 10 éves gyerek is működtetheti, és kíméli a pénztárcád.
 • Egyedülállóan jó fűtési hatékonysága van, így többé nem kell aggódnod a fűtési szezon eljövetelekor.
 • Bármilyen burkolat alá használható, többek között laminált padló alá is, azonban legyél körültekintő és nézd meg, hogy a burkolatnak mekkora a hő ellenállási tartománya (alulról és felülről érkező hő szempontjából egyaránt), illetve ellenőrizd le, hogy az adott burkolat ajánlott-e elektromos fűtéshez!
 • Az infrafűtés a legvékonyabb fűtési megoldás, extra gyorsan lerakható, betonozási munkákat nem igényel a telepítése. Így a beszerelési költségeid nagyon alacsonyak lesznek.
 • Könnyen felrakható szőnyeg, falikép, tükör alá, vagy a mennyezet alá.
 • A meglévő elektromos hálózatodhoz gyorsan, egyszerűen csatlakoztathatod, a beszerelése sem bonyolult.
 • Hosszú élettartam és magas (15 éves) garancia van az infra fűtőfilmre. A házad nagy részét fel fogod újítani, de az infrafűtés még mindig zavartalanul fog üzemelni 30-40 év múlva is.
 • Nem igényel karbantartást!! Nincs kéményseprés, így kéményseprővel nem lesz dolgod, és kéményseprési díjat se kell fizetned többet. Nincs kazánjavítási költség, nincsenek horror mértékű fűtésszerelői kiszállási díjak se. Magyarul miközben használod, nem kell tetemes pénzeket kifizetned mindenféle karbantartási, tisztítási, javítási munkákra.
 • Intenzív használat esetén sem kopik, nem használódik el, nem deformálódik. Nincsenek rozsdásodó, vagy kopó alkatrészei. Így nem kell fizetned ezekért sem.
 • A felmelegített padló olyan komfortot biztosít, melyet egyetlen más fűtési mód sem képes biztosítani számodra.
 • Nem keveri a levegőben a port, nem szárítja a levegőt. Az infrafűtés kimondottan vigyáz a családod és a te egészségedre.
 • Az infravörös sugárzás jótékony hatással van az emberi szervezetre (a Nap is ezzel melegíti a testedet)
 • Komfortérzetednek megfelelő hőérzetet biztosít.
 • Gyors felfűtési idejének köszönhetően szabadon változtathatod a fűtési időszakokat, és a fűtendő tereket.
 • A működése közben az infrafűtés nagy töltésű ionokat állít elő, ezáltal csökkenti a kellemetlen szagokat.

 

Infrafűtés szállítási díjaink:

Kis csomagok       3000.- ft
50.000.- ft-ig         4000.- ft
50-100.000.-ft       6000.- ft
100-200.000.-ft     7000.- ft
200.000.-ft felett    8000.-ft

 

Infrafűtés tapasztalatok Infó - Feri
Infrafűtés tapasztalatok Infrafűtés vélemények Infó – Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

 

 

Telefonszám: +36 20 357 9298
E-mail cím: kapcsolat@tokyosolar.hu
 

 

 

 

 

 

További infrafűtés tapasztalatok, Infrafűtés vélemények: 

Gábor Emese véleménye az Infrapanel fűtésről:

“Azt vettem észre, hogy ez a fűtés nem bántja a páratartalmat, szóval nem szárítja ki a levegőt. Egy faházban vagyunk, és itt iszonyatosan száraz tud lenni a levegő, úgyhogy régen mindig párologtatni kellett. Most nem. Nem keveri a port. Egyik gyerekem allergiás a porra, és vannak olyan fűtések amik által elkezd cirkulálni a levegő és teljesen összekeveredik a por. Ennél ezt nem tapasztaltuk. A legfontosabb az elektromágneses sugárzás volt. Ennél a fajta panelnél gyakorlatilag nulla. Ezt meg is mértük mielőtt megvettük. Csak ott, ahol csatlakozik a vezeték, ott egy minimális mérhető, aminek kisebb a sugárzása, mint egy éjjeli lámpának. “

 

 

Vida Ferencné (Budapest) Infrafűtés tapasztalatai, véleménye:

“Nem is a levegőt fűti fel, hanem az egész testünket egy kellemes meleg árasztja el, úgyhogy nagyon szeretjük! “

Infrafűtés tapasztalatok, vélemények

“A mennyezetre van szerelve, szóval nem foglal el külön helyet.”

 

Dr. Lengyel Margit (Budapest) Infrafűtés tapasztalatai, véleménye:

“Olyan fűtési megoldást kerestem, ami minden napszakban, folyamatosan azt a hőmérsékletet biztosítja, ami a komfortérzetet szolgálja. Írtam a Tokyo Solarnak, nem vártam választ, mert ez egy hétvége volt, de ami lenyűgözött, hogy egy-, másfél órán belül jött a válasz. “

“Hihetetlenül kényelmes, minden szobában külön érzékelő van. Így, hogy a mennyezetben van az infra, gyakorlatilag mindegy, hogy a szoba melyik részén vagyok, mindenhol ugyan azt a hőmérsékletet kapom. Amit én szerettem volna elérni, azt én megkaptam!”

 

Nézd meg Varga Tamás (Surány) infrafűtés véleményét, tapasztalatát:

“Mezítláb bemegy reggel az ember a fürdőbe, amikor az ágyból kikel, nagyon jó érzés, hogy a meleg padlóra lép. Megtetszett az is, hogy digitálisan lehet állítani a hőfokot. Kellemesebb a hőérzet.”

 

 

Infrafűtés tapasztalatok Infó - Feri
Infrafűtés tapasztalatok Infrafűtés vélemények Infó – Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

 

 

Telefonszám: +36 20 357 9298
E-mail cím: kapcsolat@tokyosolar.hu
 

 

 

 

 

 

Aradi Sándor véleménye az Infrapanel fűtésről:

 
” Olyan fűtést kerestem a garázsba, ami nagyon nagy férőhelyet nem igényel. Korlátozott a területe a garázsnak, és más fűtéssel nem tudtam volna megoldani a fűtést, úgy hogy falra szerelhető legyen, kevés legyen a hely igénye, és fűtsön is. Ajánlom azoknak, akik kicsi helyen akarják megoldani a fűtést. Tiszta, gyorsan felfűt, korszerű, gyorsan beköthető, nem sérülékenyek, nagy teljesítményű, de a fogyasztása nem nagy. Sokkal hatékonyabbak mint a hagyományos fűtések. “

 

 

Kontz Katalin (Ráckeve) videója az infrafűtés tapasztalatairól, véleményéről:

TIPP: Ha nem áll rendelkezésedre elegendő áram, persze megteheted, hogy elektromos hálózatot bővítesz, de annak költsége van. Ehelyett javaslom, hogy oszd el a fűtésed külön áramkörökre, amiket ha lerelézel, akkor a mostani meglévő Amper mennyiség is nagy valószínűséggel elegendő lesz.

 

Major Gábor (Pilisszentlászló) videója az infrafűtés tapasztalatairól, véleményéről:

“Nincs pára a házban amióta infra fűtésünk van, nincs por. Nagyon érdekes ennél a fűtésnél az, hogy a tárgyak melegek, a falak melegek. Mindenképpen előnye, hogy nem a levegőt fűti először, hanem minket, a tárgyakat, a falakat. Azért ajánlom másoknak, mert nagyon olcsó fűtés, tulajdonképpen egy kocsi fa árából meglett nekünk ez a fűtésrendszer, és nagyon hatékonyan dolgozik. “

 

Forgács István (Dabas) videója az infrafűtés tapasztalatairól, véleményéről:

 

Infrafűtés vagy a hagyományos fűtés?

 

Nézd meg Pintér Mónika fűtőszőnyeggel kapcsolatos véleményét, tapasztalatát:

” Kövezett helységben ez tűnt a legidálisabbnak, mivel minimális a vastagsága. 3 és fél mm vastagságot tett ki, így nem volt szinteltérés a télikert és a nappali között. Anyagilag is kedvezményesebb volt, mint a padlófűtés. Az áramfogyasztáson nem érzékelődött nagy különbség. Gyorsan felmelegszik és le lehet választani a lakásfűtésétől, ami nagyon praktikus. Szabályozható és bármikor ki és be kapcsolható. “

 

Nézd meg Miklós Dezső véleményét, tapasztalatát:

Korábbi napkollektorral probléma volt így kicseréltük egy kényelmesebb típusra. Ez minimális karbantartást igényel és gondmentes.  Balatoni nyaralónál használjuk, sokkal kedvezőbb és gazdaságosabb a napkollektorok felszerelése.

 

Nézd meg Dr. Mandl Károly véleményét, tapasztalatát:

1,5 éve egy 150-200nm családi ház felújítása került napirendre. A fűtés problémás kérdés volt, mivel nagyon költségesnek gondoltuk. A Tokyo Solar csinált egy költségvetést, amely töredéke volt annak, amire számítottunk. Jóval gyorsabb megoldás volt ez a kialakítás, ráadásul egészségtanilag is kedvezőbb. Főleg allergiásoknak ez egy nagyon nagy segítség. Esztétikailag is kedvezőbb, mivel nincs elfoglalt falterület, ráadásul természetbarát.

 

Nézd meg Rudas Zsuzsanna véleményét, tapasztalatát:

” Energiatakarékos és környezetbarát megoldást kerestünk. Az összes kérdésred választ kaptam a Tokyo Solartól. A vevő érdekeit nézik, nagyon megbízhatóak és tisztességesek. Pillanatok alatt felmelegít, lehet szabályozni a meleget. Kellemes légkört teremt a lakásban. Nem szennyezi a környezetet és a felszerelés is egyszerűen ment. “

 

Nézd meg Nagy István fűtőszőnyeg véleményét, tapasztalatát:

” A parkettát kőre cseréltük és mivel hideg lett volna a tetőtérben, ezért választotuk a padlófűtést. Kényelmi funkció szemponjából tökéletes, hiszen nincs szükség sem cipőre sem papucsra mégis meleg van. Kisebb volt így a beruházási költség, egyszerű volt a beszerelés és kedvező ár és érték aránya van. Egy szakember és egy villanyszerelőre volt szükség, két óra alatt kész is volt. “

 

Nézd meg Ruzsinszki Gergő infrafűtés véleményét, tapasztalatát:

” Egy ikerházban olyan megoldást kerestem, ami lehetőleg gyorsan beépíthető és ne kelljen az egész ajzatbetont felütni hozzá. A ház többi részén is ez a megoldás került kiépítésre. A komfortérzetét az embernek nagyban növeli, hogy a padló meleget áraszt. A villanyszámlán nem vettük észre, hogy többletköltséggel járna. ”

 

Infrafűtés tapasztalatok Infó - Feri
Infrafűtés tapasztalatok Infrafűtés vélemények Infó – Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

 

 

Telefonszám: +36 20 357 9298
E-mail cím: kapcsolat@tokyosolar.hu
 

 

 

 

 

 

Dobré ceny u nás

Neváhejte se zeptat!

Doručení po celé ČR