Miért válaszd az infrafűtést a hagyományos fűtési berendezésekkel szemben?

A modern technológia előrehaladtával egyre nagyobb szerepet kap az infafűtés. Biztosan benned is felmerült már a kérdés, miért pont az infrafűtést válaszd a hagyományos, megszokott fűtési berendezésekkel szemben?

 

infra

 

Íme néhány példa a hagyományos fűtési berendezések hátrányára az infrafűtéssel szemben:

  • A gázfűtés kiépítése jóval drágább, mint az infrafűtésé
  • Állandó a szén-monoxid mérgezés veszélye
  • A cirkófűtés a távolabbi pontokon a víz lehűlése miatt sok felesleges energiát használ el;
  • A hagyományos fűtési módok a levegőben hőlépcsőket hoznak létre, így gyakori a forró fej – hideg láb érzése;
  • A vizes padlófűtés az allergiában szenvedőknek jelent igazán kellemetlenséget. Mivel száll a por, ezért mindenképpen egészségtelen, és nem túl higiénikus;
  • A kazánoknál számolni kell azzal a ténnyel, hogy az udvart is fűti, hiszen a kéményen keresztül jelentős a hőveszteség.
  • A favágás jelentős idő, pénz és energiabefektetést igényel, a fa tárolásáról nem is beszélve.

 

A táblázat segítségével részletesebben is megismerheted az infrafűtés és a hagyományos fűtési berendezések közötti különbséget:

 

  Infrafűtés Hagyományos fűtés
 

Fűtési felület

Az infrahullámok közvetlenül az testeket, tárgyakat melegítik. (Előbb jelentkezik a kellemes hőérzet, nincs felesleges energia felhasználás) A hagyományos fűtőtestek elsődlegesen a levegőt melegítik. (Később jelentkezik a kellemes hőérzet, több időt vesz igénybe a lakás befűtése, ez több energiát igényel.)
 

Hőmérséklet eloszlása

A helység bármely pontján mérve a hőmérséklet egyenletes. Az eltérés a fűtési zóna és más terület között maximum  2°C fok lehet. A meleg levegő felszáll, a lenti élettér hűvösebb. A kettő között a hőmérséklet különbség akár 6-8°C fok is lehet!
 

Fogyasztás, telepítés

Használatához elég egyféle energiaforrás. Telepítése,kiépítése egyszerű. Kétféle energiaforrás használata szükséges egyszerre. Bonyolultabb telepítés,kiépítés
 

Egészségre kifejtett hatása

Allergiásoknak különösen ajánlott! Nem keverednek a levegőben a különböző allergén anyagok, baktériumok,szennyeződések Az állandó légmozgás miatt a felszálló por, piszok, esetleg virágpor rossz hatással van az emberi szervezetre.
 

Hőszigetelése

Mivel a falak is felmelegszenek, kialakul egy úgynevezett hőfüggöny. Ez a réteg szintén hőszigetelő, így még gazdaságosabb a rendszer működése. Mivel a levegő folyamatosan kering, mozgása miatt huzat alakul ki. A kevésbé jól hőszigetelt helységekben nagy energia és hő veszteség figyelhető meg.
 

Környezetre kifejtett hatása

Környezetbarát, nem áll fenn a káros anyag kibocsátás veszélye, biztonságos működés minden esetben. Legnagyobb veszélye a szén-monoxid kibocsátás, ami sajnos ellenőrizetlen, rossz rendszerben akár halálos is lehet.
 

Beépítése

Nem minden esetben jár burkolat illetve falvéséssel. Egyszerűen felhelyezhető, telepíthető, néhány típus mobilis, költözéskor szállítható. Fűtési csőrendszert szükséges kiépíteni a falakban, padlóban elvezetve, mely kazán nélkül nem üzemel. Nem mobilis, fix elhelyezés.
 

Karbantartása

Karbantartást nem igényelnek. Az infrafűtő berendezések élettartama szinte korlátlan. Állandó karbantartást igényel, előfordulhat csőrepedés, miután lakás felújítási munkálatok is szükségszerűvé válnak.
Jövőre nézve Az infrafűtést napelemmel kombinálva bizony ingyenessé teheted a fűtésed. Ez egy igazán jó befektetési lehetőség a jövőre nézve. A hagyományos fűtések számláit a jövőben is ugyan úgy kell majd fizetned, megtérülni pedig nem fognak.

 

Az infrafűtés egyre inkább terjedő fűtési forma hazánkban, amit nem véletlenül szeretnek annyira tulajdonosaik. A felsorolt számos előnye teszi sokkal kedveltebb megoldássá, mint a hagyományos fűtéseket, és biztosak vagyunk benne, hogy a te otthonodban is jó szolgálatot tenne.

 

Amennyiben maradt még benned megválaszolatlan kérdés ne habozz, tedd fel bátran!

 

Feri-infrafűtés
Infrafűtés Infó Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

Telefonszám: +36 20 357 9298

E-mail cím: kapcsolat@tokyosolar.hu

 

 

Dobré ceny u nás

Neváhejte se zeptat!

Doručení po celé ČR