Infra fűtés röviden

Az infra fűtés egészséges és olcsó fűtés. Az infra fűtés kiépítése nagyságrendekkel kedvezőbb mint a hagyományos fűtés kiépítése. Gyakorlatilag láthatatlan, nincsenek fűtőtestek, kazán, fűtéscsövek a falon. Tiszta a lakás, nincs keringő por, a hatásfoka pedig magasabb, mint más fűtési megoldásoknak, hisz nem közvetítő közegek (levegő, radiátor) segítségével melegít, hanem közvetlenül a szobában lévő tárgyakat, személyeket. Pontosan úgy, ahogy a napfény teszi ezt. Egy modern, kényelmes megoldás. Ráadásul az élettani hatásai a fűtési megoldások közül a legkedvezőbbek.

Infrafűtés
Infrafűtés a szobában

 

Infra fűtés ár

Az infrafűtés házilag is elkészíthető, saját magad is telepítheted. Akkora méretű infra fűtőfilmet tudsz beszerezni, amekkorára épp szükséged van.

Infra_futofilm_100cm_szeles

Szélesség: 100cm

Vastagság: 0,338mm

Teljesítmény: 220W/méter (220W/m2)

Működési hőmérséklet: maximum 50-60oC (általában 40oC körüli)

Garancia: 15 év

Ár: 4690,-Ft/méter (bruttó, áfás ár)

 

 

 

Infrafűtés szállítási díjaink:

Kis csomagok       3000.- ft
50.000.- ft-ig         4000.- ft
50-100.000.-ft       6000.- ft
100-200.000.-ft     7000.- ft
200.000.-ft felett    8000.-ft

 

Kimagasló minőségű, tartós (45-50 éves élettartamú) infra fűtőfilm. Ultravékony. 25 centiméterenként vágható, így pontosan a fűtendő terület igényeihez szabható, alakítható. Sokféle felhasználási módja van. Használható padlófűtéshez, falfűtéshez, mennyezet fűtéshez, utólagos kiegészítő fűtéshez. Telepíthető padlózat alá, parketta, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, linóleum, laminált padló, csempe, járólap alá. Egészséges fűtési megoldás, káros anyag kibocsátás mentes, szénmonoxid veszély nélküli működésű. Beszerelve szinte helyet sem igényel, gépészeti szerelés sem szükséges hozzá. Extra gyors felfűtési idejű. Bekapcsolva szinte azonnal meleget állít elő.

 

Infrafűtés méretek

Az infra fűtőfilm 4 féle szélességben kapható, így a fűtéshez szükséges méret lehetőségek száma elég sokrétű. Már csak azért is, mert 25cm-ként szabható hossz irányban. A lehetséges szélesség kínálat: 30cm, 50cm, 80cm, 100cm szélességek.

Megnevezés Szélesség Vastagság Ár (bruttó, áfás ár)
Infra fűtőfilm – 220W/nm 100cm / 1 méter 0,338mm 4 690 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm 80cm/ 0.8 méter 0,338mm 3 690 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm 50cm/ 0.5 méter 0,338mm 2 590 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm 30cm/ 0.3 méter 0,338mm 1 990 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm 12V 30cm/ 0.3 méter 0,338mm 4 290 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm 24V 30cm/ 0.3 méter 0,338mm 4 290 Ft
Infra fűtőfilm – 220W/nm  PTC (Intelligens, Energia takarékos) 50cm/ 0.5 méter 0,338mm 3 290 Ft
Infra fűtőfilm – 110W/nm   100cm / 1 méter 0,338mm 4 690 Ft
Infra fűtőfilm – 150W/nm   100cm / 1 méter 0,338mm 4 690 Ft

Az infrafűtés ár az 1 méter szélesség esetén a legkifizetődőbb. A 30cm széles méret inkább kisebb felületek esetén javasolt, az 50cm széles pedig kiváló például gipszkarton falakba a gipszkarton profilok közé. Ha egyenáramról szeretnéd üzemeltetni a saját infrafűtés rendszered, például lakókocsiban, vagy lakóautóban, akkor számodra a 12V, vagy 24V feszültségről üzemelő infra fűtőfilm az ideális választás.

Egy 50 négyzetméteres lakás esetén az alábbi fűtés kialakítási, fűtésszerelési költségekre kell számítani:

Megnevezés Mennyiség Egységár Összeg (Forint)
Infra fűtőfilm 40 négyzetméter 4.690,-ft 187.600,-ft
Szilikon hőálló elektromos kábel 2.5mm 32 méter 350,-ft 11.200,-ft
Ragasztó szalag (textil erősítésű)
1 tekercs
2.490,-ft 2.490,-ft
Szigetelő XPS habfólia (5mm vastag) 50 négyzetméter 690,-ft 34.500,-ft
Csatlakozók 22 darab 120,-ft 2.640,-ft
Bitumenes szigetelő szalag 7 méter 690,-ft 4.830,-ft
Termosztát (helyiségenként 1db)
3 darab 14.990,-ft 44.970,-ft
Összesen: (Teljes infrafűtés anyagszükséglet)     288.230,-ft

 

IGEN! A teljes fűtésrendszer 50 négyzetméterre ennyi! Bruttó, áfás áron. Pontosan tudom mit érzel. Ez hihetetlen! Jól láthatod, hogy az infrafűtés beruházási költsége mondhatni nevetségesen alacsony. Már már csodaszámba megy, és akik elsőre látják hitetlenkedve nézik a számokat. Próbálj csak meg hagyományos gázfűtést, vagy padlófűtést, esetleg a manapság nagyon divatos pellet, esetleg hőszivattyús fűtést kialakítani ennyiből. LEHETETLEN. A beszerelés költsége is nagyon alacsony. Nagyságrendekkel kisebb, mint a hagyományos fűtési módok esetén. Bármilyen villanyszerelő 1-2 nap alatt kényelmesen megbirkózik vele.

Az infra fűtés a legolcsóbban kivitelezhető fűtési megoldás.

 

Feri-infrafűtés
Infrafűtés Infó Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

Telefonszám:+36 20 252-0920

E-mail cím: tokyosolar@gmail.com

 

 

Infrafűtés működése

Az infra fűtés többféle módon is kialakítható. Padlófűtés, falfűtés, mennyezet fűtés, vagy kiegészítő fűtésként egyaránt. Ennek köszönhetően nagyon sokrétű a felhasználási területe. Az infra sugárzást William Herschel fedezte fel még 1799-ben. A napfény fizikai tanulmányozása közben véletlenül tette meg felfedezését. Azt feltételezte ugyanis, hogy a hőt, amit érzékelünk a napfény hordozza. Vagyis csak ott és csak akkor tapasztalható hő, ahol fény is van. A kísérletezése arról szólt, hogy meg akarta tudni, hogy a napfényt felbontva melyik szín összetevő az, amelyik nagyobb hőt közvetít, továbbít a Naptól a Földre, mint a többi. Egyesével megmérte az egyes szín tartományokat, melyekre a napfényt bontotta fel. Meglepve tapasztalta, hogy a hőmérséklet egyenletesen emelkedett ahogy a lila színtől a vörös felé haladt. Kíváncsiságától vezérelve a vörös alatti sötét tartományban is elvégezte a hőmérséklet mérést, bár azt feltételezte, hogy ott lesz a leghidegebb, hiszen ott nincs fény. Meglepetésére itt mérte a legmelegebbet. Eredeti feltételezése tehát, hogy a hőt a látható fény sugarai továbbítják, tévesnek bizonyult, nem volt igaz. A valódi hőközvetítő az a vörös alatti tartományban található. Így az infravörös nevet adta nekik. Az infra jelentése latinul : alatt. Így az infravörös szó jelentése vörös alatt.

 

napfeny_alkotoelemei_infra_futes
Napfény alkotó elemei

 

Az infrafűtés ezt az infravörös sugárzást állítja elő és használja hő készítésre. Vagyis egy az egyben ugyanaz a módszer, ahogy a Nap eléri, hogy az általa kibocsátott napfény infravörös összetevői felmelegítsék a Földet. Nem a levegőt, hanem a Földet. Infrafűtés használata esetén pont ugyanez megy végbe az otthonodban is. Nem a levegő kerül közvetlenül felmelegítésre, hanem a tested, a falak, a bútorok, és a szoba tárgyai. Majd ezekről az infravörös sugárzás visszaverődik. Így a hatékonysága kiemelkedő. A hőérzet pedig lényegesen jobb, mint olyan fűtési megoldások esetén ahol a levegőt kell jól felmelegíteni annak érdekében, hogy te is meleg tapasztalj.

Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon, sőt, a vakolatot is felmelegíti, így hő függöny alakul ki. Ezzel csökken a hő veszteség a helyiségben. Így jelentős energia-megtakarítás érhető el a hagyományos fűtéssel szemben. Nincsenek hideg falak, hideg padló, vagy jéghideg ablakok.

 

infra_futes_osszehasonlitas-min
Infra fűtés, hagyományos fűtés összehasonlítása.

 

Mire számíts az infrafűtés használatával?

 • Az infrafűtés egyszerű fűtési módszer, biztonságos és takarékos. 10 éves gyerek is működtetheti, és kíméli a pénztárcád.
 • Egyedülállóan jó fűtési hatékonysága van, így többé nem kell aggódnod a fűtési szezon eljövetelekor.
 • Bármilyen burkolat alá használható, többek között laminált padló alá is, azonban legyél körültekintő és nézd meg, hogy a burkolatnak mekkora a hő ellenállási tartománya (alulról és felülről érkező hő szempontjából egyaránt), illetve ellenőrizd le, hogy az adott burkolat ajánlott-e elektromos fűtéshez!
 • Az infrafűtés a legvékonyabb fűtési megoldás, extra gyorsan lerakható, betonozási munkákat nem igényel a telepítése. Így a beszerelési költségeid nagyon alacsonyak lesznek.
 • Könnyen felrakható szőnyeg, falikép, tükör alá, vagy a mennyezet alá.
 • A meglévő elektromos hálózatodhoz gyorsan, egyszerűen csatlakoztathatod, a beszerelése sem bonyolult.
 • Hosszú élettartam és magas (15 éves) garancia van az infra fűtőfilmre. A házad nagy részét fel fogod újítani, de az infrafűtés még mindig zavartalanul fog üzemelni 30-40 év múlva is.
 • Nem igényel karbantartást!! Nincs kéményseprés, így kéményseprővel nem lesz dolgod, és kéményseprési díjat se kell fizetned többet. Nincs kazánjavítási költség, nincsenek horror mértékű fűtésszerelői kiszállási díjak se. Magyarul miközben használod, nem kell tetemes pénzeket kifizetned mindenféle karbantartási, tisztítási, javítási munkákra.
 • Intenzív használat esetén sem kopik, nem használódik el, nem deformálódik. Nincsenek rozsdásodó, vagy kopó alkatrészei. Így nem kell fizetned ezekért sem.
 • A felmelegített padló olyan komfortot biztosít, melyet egyetlen más fűtési mód sem képes biztosítani számodra.
 • Nem keveri a levegőben a port, nem szárítja a levegőt. Az infrafűtés kimondottan vigyáz a családod és a te egészségedre.
 • Az infravörös sugárzás jótékony hatással van az emberi szervezetre (a Nap is ezzel melegíti a testedet)
 • Komfortérzetednek megfelelő hőérzetet biztosít.
 • Gyors felfűtési idejének köszönhetően szabadon változtathatod a fűtési időszakokat, és a fűtendő tereket.
 • A működése közben az infrafűtés nagy töltésű ionokat állít elő, ezáltal csökkenti a kellemetlen szagokat.

 

Feri-infrafűtés
Infrafűtés Infó Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

Telefonszám: +36 20 252-0920

E-mail cím: tokyosolar@gmail.com

 

Infra fűtés megtérülése

Pontos és tiszta képet úgy tudsz kapni az infra fűtés megtérüléséről, ha összehasonlítod más fűtési módokkal. Mind a telepítési, létesítési költségek, mind a karbantartási, mind pedig havi használati költségek tekintetében.

Fűtésrendszerek beruházási költségei:

Ház bruttó alapterület 100nm. Az árak tájékoztató bruttó árak. (infláció nélkül, minimális szigeteléssel)
Beruházási költségek Pellet fűtés padlófűtés Geotermikus fűtés Elektromos fűtés Kondenzációs Gázkazán Infrafűtés Infrafűtés + Napelem
Klasszikus gázkazán         280.000,-ft    
Kondenzációs kazán       640.000,-ft      
Fűtéstechnológia 1.040.000,-ft 1.810.000,-ft       271.200,-ft 271.200,-ft
Fűtéshez anyagok         960.000,-ft    
Padlófűtés 518.000,-ft 518.000,-ft   1.520.000,-ft      
Napelemes rendszer
            2.350.000,-ft
Szerelési anyagok           75.000,-ft 75.000,-ft
Padlófűtés     1.200.000,-ft        
Szabályozás   72.000,-ft 40.000,-ft 40.000,-ft 8.000,-ft    
Tervrajz     48.000,-ft 48.000,-ft 48.000,-ft    
Gázbekötés       90.000,-ft 90.000,-ft    
Szellőzőrendszer 85.000,-ft 250.000,-ft     85.000,-ft    
Kémény 350.000,-ft       350.000,-ft    
Szerelés 325.000,-ft 520.000,-ft 400.000,-ft 480.000,-ft 320.000,-ft 120.000,-ft 390.000,-ft
Összesen: 2.318.000,-ft 3.170.000,-ft 1.688.000,-ft 2.818.000,-ft 2.141.000,-ft 466.200,-ft 3.106.200,-ft

Az összehasonlítás alapján jól látható, hogy szinte mindegyik fűtési rendszer kiépítéséhez komoly tőke, több millió forintos beruházás szükséges. Ezek alól egyedüliként az infrafűtés a kivétel, ugyanis a beruházási igénye minimális. Mondhatni eltörpül a többi fűtési technológia létesítési költségvetése mellett. Így ha nincs sok pénzed, vagy csak nem akarsz milliókat a fűtésrendszeredre költeni, akkor válaszd az infrafűtést.

A másik fontos tényező az üzemeltetés költsége, a havi fűtés számlák nagysága, és az éves várható karbantartási költségek nagyságrendje. Ugyanis hiába olcsó egy fűtés beszerelése, ha az üzemeltetése pedig megfizethetetlen. Az alábbi összehasonlítás kirészletezi az egyes fűtési típusok esetén ezeket a várható kiadásaidat is.

Fűtésrendszerek üzemeltetési költségei:

Ház bruttó alapterület 100nm. Az árak tájékoztató bruttó árak. (infláció nélkül, minimális szigeteléssel)
Üzemeltetési költségek Pellet fűtés padlófűtés Geotermikus fűtés Elektromos fűtés Kondenzációs Gázkazán Infrafűtés Infrafűtés + Napelem
Őrláng 500kW, 42,-Ft/kWh
21.000,-ft       21.000,-ft    
Pellet 3800kg, 65,-Ft/kg
247.000,-Ft            
Áram a fűtéshez 3000kWh 150nap×5óra/nap
  126.000,-ft          
Földgáz 2500m3, 120,-Ft/m3
      265.000,-Ft 300.000,-ft    
Áram a fűtéshez 7200kWh 150nap×3óra*/nap
          302.400,-Ft 0,-Ft
Éves karbantartás, javítás költségei
27.500,-Ft 27.500,-Ft   27.500,-Ft 27.500,-Ft    
Kéményseprési díj 12.000,-Ft     12.000,-Ft 12.000,-Ft    
Áram a fűtéshez     680.000,-ft        
Évi üzemeltetés költségei: 307.500,-ft 153.500,-ft 680.000,-ft 304.500,-ft 360.500,-ft 302.400,-ft 0,-ft

*Az infrafűtés fűtési időtartamánál figyelembe lett véve, hogy a felfűtésre nem kell várni órákat, mint hagyományos fűtések esetén, mert azonnal meleget ad! Ezen felül az infrafűtéssel kizárólag akkor kell fűtened és annyit, amikor és amennyit szükséged van rá. Szakaszosan, impulzus szerűen is működtethető. (Például 15 másodpercet fűtesz, 20 másodpercet nem fűtesz). A táblázat elkészítésénél az is figyelembe lett véve, hogy ahogy például a kazánod sem fűt 24 órában, úgy természetesen az infrafűtéssel sem kell 24 órában fűtened.

Az üzemeltetési költségek a napelemmel kombinált infra fűtés esetén a legjobbak, hisz ott NULLA a fűtésköltség. A második legkedvezőbb üzemeltetési költséggel a geotermikus fűtés rendelkezik, majd ezt követi a sima infrafűtés.

 

Milyen infrafűtés lehetőségeid vannak?

 • Padlófűtés
  Az infrafűtés kiválóan alkalmas padlófűtés kialakítására.
 • Falfűtés
  Az infrafűtés a falfűtés kialakítására is kiválóan megfelelő. A falba beszerelve, vagy utólagosan a falon kívülre szerelve már biztosítja is a szoba, vagy egyéb helyiség célzott melegítését.
 • Mennyezetfűtés
  Álmennyezetek főlé nagyon népszerű fűtési megoldás az infrafűtés. Nemcsak egyszerű és gyors a telepítése, de ezeken felül igen gazdaságos is.
 • Utólagos kiegészítő fűtés
  Ha már van meglévő fűtésrendszered, de sok hiányossággal küszködik, ne csüggedj el. Az infra fűtés nagyszerűen használható kiegészítő fűtésként is egyaránt. Szőnyeg alá, képek mögé, tükör mögé elhelyezve, nemcsak láthatatlan fűtési alternatíva, de véget is vet a hideg lábaknak, a nem megfelelően elosztott hőnek.

 

Hol használható az infrafűtés?

Az infra  fűtőfilm kiválóan alkalmas bármilyen burkolat alá: Hagyományos parketta, laminált padló, hajópadló, szőnyegpadló, járólap, kerámia-, vagy kőlap burkolat, PVC, Stb..

Az infra fűtőfilm (szuper vékony, nagy fűtőfelületű fólia). A fűtőfilm fő elemét, az ezüsttel kevert szénpasztát, speciális, a nyomdai eljárásokra hasonlító módszerrel hordják fel a rétegzett polietilén (PET) fóliára. Kiemelkedően magas az élettartama. 50 éves működése biztosított!

 

Feri-infrafűtés
Infrafűtés Infó Feri

Érdekel?

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

Telefonszám: +36 20 252-0920

E-mail cím: tokyosolar@gmail.com

 

 

Infrafűtés vélemények, tapasztalatok. Teljes ház fűtés infrafűtéssel

TIPP: Ha nem áll rendelkezésedre elegendő áram, persze megteheted, hogy elektromos hálózatot bővítesz, de annak költsége van. Ehelyett javaslom, hogy oszd el a fűtésed külön áramkörökre, amiket ha lerelézel, akkor a mostani meglévő Amper mennyiség is nagy valószínűséggel elegendő lesz.

 

Milyen rétegrendet kell az infrafűtés telepítés esetén használni?

Hideg burkolat, linóleum használata esetén az infrafűtés rétegrend:

1., Megfelelően leszigetelt aljzatbeton (Sokan nem fordítanak megfelelő figyelmet az alapos szigetelésnek. Ez nagy hiba, mert aki ezt kispórolja, az a pincét, alsó szomszédot, vagy a talajt fogja részben fűteni…) Minimálisan 10cm vastag lépésálló szigetelés mindenképp javasolt.

2., 4-5mm vastag XPS szigetelő anyag a megfelelően sima és egyenletes szerelési felülethez. (duplán is rakható az optimálisabb szigetelés érdekében.)

3., Tokyo Solar infra fűtőfilm

4., Párazáró nylon fólia

5., 4-5cm vastag aljzatkiegyenlítő beton (Estricht)

6., Járólap, kövezet, linóleum

elektromos fűtőszőnyeg, elektromos fűtőháló használata javasolt. Az elektromos fűtőszőnyeg árban némileg drágább, mint az infra fűtőfilm, és nincsen kedvező infra sugárzása, de a szerelése sokkal egyszerűbb és gyorsabb járólap, vagy kövezet alá.

Meleg burkolat használata esetén az infrafűtés rétegrend:

1., Megfelelően leszigetelt aljzatbeton (Sokan nem fordítanak megfelelő figyelmet az alapos szigetelésnek. Ez nagy hiba, mert aki ezt kispórolja, az a pincét, alsó szomszédot, vagy a talajt fogja részben fűteni…) Minimálisan 10cm vastag lépésálló szigetelés mindenképp javasolt.

2., 4-5mm vastag XPS szigetelő anyag a megfelelően sima és egyenletes szerelési felülethez. (duplán is rakható az optimálisabb szigetelés érdekében.)

3., Tokyo Solar infra fűtőfilm

4., Laminált padló, OSB, parketta, hajópadló (padlófűtéshez ajánlott típusok)

FIGYELEM! Tilos az infra fűtőfilmet felülről leszigetelni!

 

Írd ide kérdésed! (Kérésedre ki is számítom a szükséges mennyiséget részedre)

 

 

 

Dobré ceny u nás

Neváhejte se zeptat!

Doručení po celé ČR